ראשי » פגיעות ספורט » מרפק טניס
מנגנון הפציעה
מרפק טניס (Lateral Epicondylitis) מתאר מצב בו אזור מוצא השרירים המיישרים של האצבעות ושורש כף היד (נמצא בחלק החיצוני של המרפק) מודלק/מגורה. גירוי הגידים המיישרים עלול לקרות מפעילות מאומצת חזרתית של השרירים מיישרים (כמו בשימוש במברג, מחבט טניס), מפעילות עם מכשור רוטט (פטישי אויר למשל), אך דלקת זו יכולה לקרות גם ללא כל סיבה ברורה.
איך זה מתבטא (על מה אתלונן)?
התלונה העיקרית היא כאב בחלק החיצוני של המרפק. לרב, מדובר בכאב המחמיר בפעילות מסוימת, ומוקל במנוחה. פעולות כמו יישור שורש היד כנגד התנגדות, או שימוש בידיים לצורך קימה מכסא, הן שכיחות כגורם המחמיר את הכאב. תחושת נוקשות של המרפק לאחר מנוחה, גם היא תלונה שכיחה.
איך מאבחנים מרפק טניס?
עיקר האבחנה מתבצע על ידי שילוב בין התלונות האופייניות, לבדיקה הגופנית. מיקום הרגישות, בשילוב עם התנועות הייחודיות המחמירות את הכאב, מכוונים את הרופא לאבחנה. אין חובה לבצע הדמיה לצורך אבחנה של מרפק טניס.
איך מטפלים בזה?
טיפול שמרני – הטיפול השמרני כולל פיזיותרפיה ומתיחה של השרירים והגידים המיישרים, טיפול נגד דלקת ע"י תרופות או ע"י הזרקה למרפק ושימוש בחבק מרפק, אשר מפחית את העומס על הגידים המיישרים. ההזרקות למרפק אינן כוללות רק סטרואידים אלא גם חומצה היאלורונית אשר עוזרת אף היא בהפחתה ארוכת טווח של התסמינים ואף הזרקה של פלסמה מסורכזת מדמו של המטופל, המאפשרת שימוש בתכונות הריפוי הטבעי של הגוף, ע"י ריכוז גבוה של חומרי ריפוי המוזרק אל מקום הבעיה (PRP).
טיפול ניתוחי – במקרים בודדים בלבד יומלץ על טיפול ניתוחי בו מבצעים הטרייה של איזור מוצא הגידים הדלקתי. הניתוח יכול להתבצע בשיטה פתוחה או בשיטה ארתרוסקופית, ללא הבדל משמעותיי בסיכוי ההצלחה.
סוקולוב 46 (כיכר המושבה)
הוד השרון
פול אפקט מדיה ניהול קמפיינים ברשת